Küçük Ejderha Masalı



Bir zamanlar, çok uzak bir ülkede, küçük bir köy vardı. Bu köyün sakinleri çok mutlu ve huzurlu yaşıyorlardı. Köyün yakınında büyük bir dağ vardı. Dağın tepesinde ise bir ejderha yaşıyordu. Ejderha köylülere zarar vermiyor, onları koruyor ve onlara yiyecek getiriyordu. Köylüler de ejderhayı çok seviyor ve ona saygı duyuyorlardı.

Bir gün, köye yabancı bir adam geldi. Adam köylülere ejderhanın tehlikeli olduğunu ve onu öldürmeleri gerektiğini söyledi. Köylüler adamın sözlerine inanmadılar ve onu kovdular. Ama adam pes etmedi. Dağa çıkarak ejderhanın mağarasına girdi. Ejderhayı uyurken buldu ve ona saldırdı. Ejderha çok şaşırdı ve korktu. Adamın elindeki kılıçla kendini savunmaya çalıştı.

Ejderhanın çığlıklarını duyan köylüler hemen dağa koştular. Adamın ejderhayı öldürmeye çalıştığını gördüler ve çok öfkelendiler. Adamı yakalayarak köyden uzaklaştırdılar. Ejderhayı yaralı halde buldular ve onu iyileştirmek için ellerinden geleni yaptılar. Ejderha çok minnettar kaldı ve köylülere teşekkür etti.

Köylüler ve ejderha arasındaki dostluk daha da güçlendi. Onlar hep birlikte mutlu bir şekilde yaşadılar.

Masalımız burada bitiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar