Küçük Kedi Pofuduk'un Masalı



Bir zamanlar küçük bir kedi varmış. Adı Pofuduk’muş. Pofuduk çok sevimli ve oyuncu bir kediymiş ama bir sorunu varmış: tırnaklarını kesmeyi sevmiyormuş. Tırnakları uzadıkça daha çok batmaya başlıyormuş ama Pofuduk bunu umursamıyormuş.

Bir gün Pofuduk arkadaşlarıyla oynamaya giderken, tırnağı bir taşa takılıp kırılmış. Pofuduk çok acı çekmiş ve ağlamış. Arkadaşları onu teselli etmeye çalışmışlar ama Pofuduk’un tırnağı kanıyormuş. Hemen bir veterinere götürmüşler.

Veteriner Pofuduk’un tırnağını tedavi etmiş ve ona tırnaklarını düzenli olarak kesmesi gerektiğini söylemiş. Pofuduk bunu yapmak istemediğini söylemiş ama veteriner ona tırnaklarını kesmenin hem sağlıklı hem de hijyenik olduğunu anlatmış. Pofuduk bunu duyunca ikna olmuş ve bundan sonra tırnaklarını kesmeye karar vermiş.

Pofuduk artık tırnaklarını kesiyor ve daha mutlu bir kedi oluyor. Arkadaşlarıyla oynarken hiçbir sorun yaşamıyor ve kendini daha iyi hissediyor. Tırnaklarını kesmenin önemini anlıyor ve diğer kedilere de bunu tavsiye ediyor.

Masal da burada bitmiş.

Yorumlar

Popüler Yayınlar