Küçük Tavşanın Masalı



Bir zamanlar, uzak bir ülkede bir köylü çiftliği vardı. Bu çiftlikte yaşayan hayvanlar arasında bir tavşan vardı. Tavşan, diğer hayvanlardan daha küçüktü ve sık sık hor görülürdü.

Bir gün, tavşan diğer hayvanlarla birlikte tarlada çalışıyordu. Ancak, sıcak havada çok yoruldu ve dinlenmek istedi. Ancak, diğer hayvanlar onu dinlenmeye bırakmadılar ve onunla alay ettiler.

Tavşan çok üzgündü ve eve gitmek için yola çıktı. Yolda, bir çiftçi tarafından yakalanarak eve götürüldü. Çiftçi, tavşanı küçük kızı için bir hediye olarak vermek istedi.

Küçük kız tavşanı çok sevdi ve ona iyi davrandı. Tavşan da ona çok bağlandı. Küçük kız, tavşana yeni şeyler öğretti ve onunla oynamaktan çok keyif aldı.

Bir gün, küçük kız tavşanın yanında uyurken, tavşanın kulakları çınlayarak uyandı. Tavşan, küçük kıza, "Biraz önce kulaklarımda bir şeyler hissettim. Sanırım bir tehlike var" dedi.

Küçük kız, tavşanın uyarısını ciddiye aldı ve hemen uyanarak etrafta dolaşmaya başladı. Birkaç dakika sonra, evlerine yakın bir yerde yangın çıktı.

Küçük kız ve tavşan yangını fark etti ve hemen köye koştular. Diğer köylüler de yangını görerek hemen yardıma geldiler. Yangın söndürüldü ve herkes güvende kaldı.

Sonunda, herkes tavşanın ne kadar akıllı olduğunu anladı ve artık ona saygı göstermeye başladılar. Tavşan ise, küçük kızla mutlu bir şekilde yaşamaya devam etti.

Yorumlar

Popüler Yayınlar