Mutlu Köpeğin Masalı

 

Bir zamanlar, güzel bir şehirde yaşayan bir köpek vardı. Bu köpek, evinin bahçesinde mutlu bir şekilde yaşayan bir ev köpeğiydi. Ancak, bir gün bir çiftlikte çalışmak için gönderildi. Çiftlikte, diğer hayvanlarla birlikte çalışmak ve bekçilik yapmak için eğitildi.

Köpek, hayvanların arasında çalışırken, diğer hayvanlarla arkadaş oldu. Ancak, bir gün bir tilki, tavşan ve kuşlarla oynayan köpeğe gülmeye başladı. "Sen bir köpek olarak neden tavşanlarla, kuşlarla ve tilkilerle oynuyorsun?" diye sordu.

Köpek, kendini savunarak, "Ben bir köpeğim, ama arkadaşlarımın türü ne olursa olsun onlarla oynamaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Tilki, "Sen köpek olarak diğer hayvanlarla arkadaş olamazsın, senin işin onları korumak ve savunmak" dedi.

Köpek, ne diyeceğini bilemedi ve kendine sordu, "Acaba gerçekten tilkinin dediği doğru mu? Sadece diğer köpeklerle mi arkadaş olabilirim?"

Köpek, kendisini anlamayan diğer hayvanlarla arkadaşlığını sorgularken, o sırada çiftlikte bir hırsızlık olayı yaşandı. Hırsız, çiftlikteki hayvanları çalmıştı. Köpek, diğer hayvanların da yardımıyla hırsızı yakaladı ve hayvanları kurtardı.

Diğer hayvanlar, köpeğin cesaretini ve kararlılığını gördüklerinde, ona saygı duymaya başladılar. Artık, köpeğin diğer hayvanlarla arkadaşlık kurmasına izin verdiler ve onun değerli bir arkadaş olduğunu anladılar.

Ve köpek, çiftlikteki hayvanların koruyucusu ve arkadaşı olarak mutlu bir şekilde yaşamaya devam etti.

Yorumlar

Popüler Yayınlar